• Utama
  • Mengenai
  • Tentang PDT Lenggong

Profail Pejabat Daerah dan Tanah Lenggong

 

Pejabat Daerah dan Tanah Lenggong mula beroperasi di bangunan baru berhadapan dengan Balai Polis Lenggong pada 10 Febuari 2014 . Bangunan Pejabat Daerah dan Tanah Lenggong yang bernilai RM4.3 juta mula dibina pada 9 November 2011 dan siap pada 29 Mac 2013.

Pada 26 Jun 2018 DYMM Paduka Seri Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizzuddin Shah berkenan menyempurnakan perasmian serentak Pejabat Daerah & Tanah Lenggong dan Pejabat Agama Daerah Lenggong.

Bangunan baharu yang lebih moden dan luas itu, mengandungi sebuah bilik gerakan yang mampu memuatkan 50 orang ahli mesyuarat, tiga buah bilik mesyuarat kecil, sebuah bilik kebal, sebuah bilik server dan tiga ruang kerja yang mampu menempatkan sehingga 80 kakitangan pada satu-satu masa.

Banggunan 2 tingkat yang terbahagi kepada empat bahagian iaitu unit Tanah ,unit Hasil ,Unit Bahagian Khidmat Pengurusan serta Bilik-bilik mesyuarat .

Cetak   Emel

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.